Naparovanie pleti má svoje nesporné výhody

Naparovanie, často spojené aj s liečbou prechladnutia či chrípky, má množstvo výhod aj pre starostlivosť o pleť. Táto jednoduchá, ale účinná metóda môže zdokonaliť vašu rutinu starostlivosti o pleť a poskytnúť jej množstvo výhod. Aké sú výhody naparovania pleti a pre koho je vhodné?

Aké sú výhody naparovania pleti?

Vystavenie pleti teplej pare otvára póry a podporuje aj cirkuláciu krvi. Okrem toho má proces naparovania pleti hneď niekoľko ďalších nesporných výhod:  

  • Hĺbkové vyčistenie: Keď sa póry po naparovaní otvoria, uľahčuje to odstránenie špiny, oleja a nečistôt zachytených vo vnútri. To môže pomôcť predchádzať vyrážkam a čiernym bodkám, čo robí z naparovania vynikajúcu metódu na ošetrenie problémovej pleti.
  • Zvýšená absorpcia: Otvorené póry umožňujú produktom starostlivosti o pleť preniknúť hlbšie do pokožky. Po naparení môže byť aplikácia sér, masiek alebo hydratačných krémov účinnejšia, pretože pokožka ľahšie vstrebáva živiny.
  • Zlepšená cirkulácia: Teplo z pary zvyšuje prietok krvi do pokožky a podporuje zdravú a žiarivú pleť.
  • Relaxácia: Naparovanie môže byť relaxačným rituálom, ktorý pomáha znižovať stres a podporuje celkovú pohodu.

Naparovanie pleti na akné? Pre koho je vhodné

Naparovanie pleti môže byť obzvlášť vhodné pre tých, ktorí majú problémy s upchatými pórmi. Pravidelné naparovanie totiž môže pomôcť udržať póry čisté a znížiť pravdepodobnosť akné a čiernych bodiek. Trápi vás matná pokožka bez života? Práve posilnenie krvného obehu a lepšia absorpcia produktov vďaka naparovaniu môžu revitalizovať matnú, unavenú pokožku. 

Naparovanie môže spolu v kombinácii so správne zvoleným hydratačným sérom takisto pomôcť hydratovať pokožku, čo je obzvlášť prospešné pre tých, ktorí majú suchú pokožku.

Ako správne na naparovanie pleti

Nikdy, ale naozaj nikdy nenaparujte nevyčistenú pokožku. Pred naparovaním vždy používajte vhodné prírodné produkty na odstránenie make-upu a nečistôt, aby ste zabránili zanášaniu nečistôt hlbšie do pórov. Pre účinné čistenie zvážte produkty od renomovaných prírodných značiek, ako sú Bioturm, Bema Cosmetici, Laboratoires de Biarritz či Logona. 

Ešte pred naparovaním sa vždy uistite, že para nie je príliš horúca, aby ste predišli popáleninám alebo podráždeniu. Udržujte svoju tvár v pohodlnej vzdialenosti od zdroja pary.

Naparovanie by malo trvať 5 až 10 minút. Nadmerné a pridlhé naparovanie môže viesť k suchu a podráždeniu. 

Po naparení si tvár jemne osušte a naneste tonikum na uzavretie pórov, potom sérum alebo hydratačný krém na dokonalé uzamknutie hydratácie.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz