Máte rozšírené póry na tvári? Toto vám pomôže

Trápia vás rozšírené póry na tvári? Snažili ste sa s nimi popasovať rôznymi spôsobmi, no ony sa stále vracajú? Hoci problém rozšírených pórov nie je možné definitívne odstrániť, dokážete ich výskyt minimalizovať. Ako na to? 

Rozšírené póry sú bežným problémom, ktorý môže potrápiť ľudí v akomkoľvek veku. Ani zďaleka to nie je iba problém tínedžerov. Dalo by sa však povedať, že rozšírené póry sú akýmsi prvým krokom k akné. Hoci zabrániť ich tvorbe nie je úplne možné, existujú spôsoby, ako rozšírené póry minimalizovať.

Ako minimalizovať póry na tvári?

Jedným z kľúčových prístupov, ako sa vysporiadať s rozšírenými pórmi, je udržiavať konzistentnú rutinu starostlivosti o pleť, ktorá udržuje pokožku čistú a vyváženú. Obzvlášť prospešné môže byť používanie produktov od prírodnej značky Sante z ich radu Pore Control. 

Tieto produkty sú navrhnuté tak, aby pomáhali zjemňovať textúru pokožky, redukovať prebytočnú mastnotu a sťahovať vzhľad pórov. Začlenenie jemného prírodného čistiaceho gélu či tonika a hydratačného krému môže časom výrazne zlepšiť vzhľad vašej pokožky.

Častá chyba: Pozor na vysušovanie pokožky

Keď sa snažíte minimalizovať póry, je dôležité nevysušovať pokožku. Príliš vysušujúce produkty môžu akosi „naštartovať“ mazové žľazy, aby produkovali viac mazu, čím sa problém iba zhoršuje. 

Zamerajte sa na to, aby ste svoju pokožku naučili prirodzene regulovať produkciu mazu. S tým vám skvele pomôže kyselina salicylová, tiež známa ako BHA (Beta Hydroxy Acid). Kyselina salicylová preniká hlboko do pórov, pomáha odstraňovať nečistoty a znižuje produkciu oleja. Kvalitné prírodné produkty s kyselinou salicylovou môže účinne redukovať výskyt rozšírených pórov bez toho, aby pleť zbavila jej prirodzenej vlhkosti. 

Náš tip: Vyskúšajte Pleťové čistiace tonikum od Značky Logona s kyselinou salicylovou a BIO mätou pre čistú a zdravú pleť. Čistiace tonikum je spolu s pleťovým denným a nočným krémom povinným kúskom výbavy kozmetickej taštičky každej ženy, ktorá vie, čo je pre ňu a jej pleť dobré.

Pleť je zrkadlom vašej životosprávy, nepodceňujte ju

Ak vás dlhodobo trápia problémy s pleťou, zvážte aj radikálnejšie zmeny životného štýlu. Vašou prioritou by malo byť zostať hydratovaný, jesť vyváženú stravu a vyhýbať sa nadmernému slnečnému žiareniu. To všetko môže prispieť k čistejšej a zdravšej pleti. Pravidelná exfoliácia pomocou vhodného peelingového prípravku môže tiež pomôcť odstrániť odumreté kožné bunky a zabrániť upchatiu pórov.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz