Epilácia nôh: Dokonale odstráni všetky chĺpky?

Epilácia je metóda, ktorá odstraňuje chĺpky od korienkov a v porovnaní s holením či depiláciou sľubuje dlhodobejšie výsledky. Skutočne však dokonale odstráni všetky chĺpky a je vhodná pre každého?

Čo je to epilácia?

Epilácia zahŕňa použitie epilačného zariadenia, ktoré mechanicky uchopí viacero chĺpkov naraz a vytiahne ich od korienkov. Táto metóda môže byť použitá na rôznych častiach tela, vrátane nôh, rúk, podpazušia a dokonca aj tváre. Keďže epilácia odstraňuje chĺpky od korienkov, výsledky v podobe hladkej pokožky môžu vydržať až štyri týždne, čo je výrazne dlhšie ako napríklad pri holení.

Aké sú výhody epilácie

Epilácia je vhodná pre väčšinu typov pokožky a chĺpkov. Ak túžite mať štyri týždne „pokoj“, epilácia môže byť pre vás tou správnou metódou odstraňovania chĺpkov. Medzi jej hlavné výhody patria: 

  • Dlhotrvajúce výsledky: Keďže chĺpky sú odstránené od korienkov, trvá im dlhšie, kým znova dorastú.
  • Jemnejší opätovný rast: Pri opakovanej epilácii sa chĺpky časom stávajú čoraz jemnejšími a jemnejšími.
  • Cenová výhodnosť: Akonáhle investujete do epilátora, nevznikajú vám žiadne opakujúce sa náklady, na rozdiel od depilovania voskom alebo nikdy sa nekončiaceho nákupu žiletiek.
  • Pohodlie: Epilátory sú prenosné a možno ich kedykoľvek použiť doma či na dovolenke.

Nevýhody epilácie

Napriek svojim nezanedbateľným výhodám má epilácia aj určité nevýhody: 

  • Bolesť: Vytrhávanie chĺpkov od korienkov môže byť bolestivé, najmä pre tých, ktorí s epiláciou ešte nemajú skúsenosti, alebo majú citlivú pokožku.
  • Podráždenie pokožky: Epilácia môže spôsobiť začervenanie, podráždenie a dokonca aj malý opuch ihneď po použití.
  • Nie je ideálny pre všetky typy chĺpkov: Veľmi jemné alebo krátke chĺpky môžu byť náročnejšie na úplné odstránenie.

Zisťujete, že epilácia možno pre vás nie je to pravé? Zistite, ako funguje depilovanie voskom. Viac sa dočítate v článku: Ako prebieha depilácia voskom? Porovnanie pre a proti.

Starostlivosť o pokožku po epilácii

Správna starostlivosť po epilácii je kľúčová pre upokojenie podráždenej pokožky a prevenciu problémov, ako sú zarastené chĺpky. Riaďte sa týmito odporúčanými krokmi: 

Upokojte pokožku zinkovou masťou: Naneste upokojujúcu masť, ako je napríklad kvalitná prírodná zinková masť Bioturm, aby ste znížili podráždenie a upokojili pokožku. 

Liečte sa hojivým krémom: Použitie hojivého krému, ako je krém Alga Cicosa, môže pomôcť urýchliť regeneráciu pokožky a udržať ju hydratovanú. 

Pravidelne hydratujte: Udržiavanie hydratovanej pokožky je nevyhnutné. Na udržanie zdravia pokožky používajte denne prírodný jemný hydratačný krém bez vône.

Aké sú alternatívy k epilácii?

Okrem depilácie voskom, je tu samozrejme aj klasické holenie. Ak uprednostňujete práve holenie, nezabúdajte, že je dôležité používať jemné kozmetické prípravky, aby ste minimalizovali podráždenie. Napríklad Bioturm Telový holiaci krém a Bioturm Intímny krém na holenie na citlivé partie vám môžu pomôcť poskytnúť hladké oholenie bez dodatočného podráždenia.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz