Enzymatický peeling aj pre obzvlášť citlivú pokožku

Počuli ste už o enzymatickom peelingu na tvár? Viete, o čo ide, pre akú pleť je vhodný a aké sú jeho najväčšie výhody?

Čo to je enzymatický peeling? Jemné riešenie pre citlivú pleť

Enzymatický peeling je obzvlášť vhodný pre citlivú pleť, hoci je pravda, že môže výrazne prospieť všetkým typom pleti. Na rozdiel od tradičných exfoliantov, ktoré používajú abrazívne častice na odstránenie odumretých kožných buniek, enzymatický peeling využíva prírodné enzýmy na jemné rozpustenie väzieb medzi odumretými kožnými bunkami, čo umožňuje ich zmytie bez podráždenia a akéhokoľvek drsného dhrnutia. 

Enzymatický peeling je mimoriadne jemný, ale za to stále efektívny. Preto je mimoriadne vhodný najmä pre citlivú pleť, ktorá je náchylná na podráždenie a po „klasickom“ peelingu jej hrozí začervenanie. Enzymatické peelingy zvyčajne obsahujú enzýmy získané z ovocia, ako je papája a ananás. 

Nie ste si istí, aký typ pleti je ten váš? Prečítajte si aj náš blogový článok Aké typy pleti poznáme a zistite, aká forma starostlivosti o pleť je pre vás tá najvhodnejšia.

Najväčšie výhody enzymatického peelingu:

  • Minimalizuje riziko nadmernej exfoliácie, ktorá môže poškodiť kožnú bariéru a viesť k zvýšenej citlivosti.
  • Enzymatický peeling pleť často viac hydratuje, pretože nezbavuje pokožku jej prirodzených olejov. Vďaka tomu sú enzymatické peelingy ideálne na udržanie jemnej rovnováhy, ktorá je potrebná pre citlivé typy pleti.

Náš tip: Hľadáte šetrné produkty starostlivosti o pleť, ktoré vašu pokožku nepodráždia, ale doprajú jej všetky potrebné látky, aby bola aj naďalej krásna, plná života a vitálna? Objavte našu ponuku prírodných produktov na čistenie pleti, ktoré sú nielen šetrné k pleti, ale aj mimoriadne efektívne.

Kedy uvidím výsledky enzymatického peelingu?

Ako pri každej rutine starostlivosti o pleť, konzistentnosť je aj pri tomto type peelingu mimoriadne dôležitá. Pri pravidelnom používaní, zvyčajne raz alebo dvakrát týždenne, je možné časom vidieť zníženie výskytu jemných vrások, rovnomernejší tón pleti aj jasnejšiu pleť. Na záver možno zhodnotiť, že enzymatický peeling na tvár je určite jemnou a účinnou alternatívou k „tradičným“ exfoliačným metódam, a to najmä pre ľudí, ktorí si po peelingu všimli podráždenie či pretrvávajúce začervenanie pleti.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz