Ako vybrať šampón na vlasy?

Drogérie či online eshopy s ponukou šampónov priam prekypujú. Ako zistíte, aký šampón sa hodí práve pre vaše vlasy a na ktoré zložky by ste si mali dávať extra pozor? 

Výber správneho šampónu je nevyhnutný pre udržanie zdravia a krásy vašich vlasov. Pri toľkých produktoch na trhu však môže byť náročné nájsť ten, ktorý najlepšie vyhovuje vášmu typu vlasov a potrebám. Pri výbere šampónu je dôležité pochopiť nielen to, či máte mastné, suché, farbené alebo poškodené vlasy, ale aj to, aké látky vlastne šampóny, ktoré používate, obsahujú.

Váš výber šampónu závisí od typu vlasov

Prvým krokom pri výbere šampónu je zvážiť typ vlasov. Pre suché vlasy hľadajte hydratačné šampóny, ktoré obsahujú prírodné oleje a hydratačné zložky ako je napríklad aloe vera. Tie pomôžu obnoviť vlhkosť a zabránia ďalšiemu vysušovaniu. Ak máte mastné vlasy, rozhodnite sa pre rozjasňujúci šampón, ktorý odstraňuje prebytočný maz bez toho, aby vlasy zbavoval ich prirodzenej vlhkosti. Šampóny s čajovníkovým olejom alebo citrónovým extraktom sú obzvlášť účinné na vyrovnanie mastnej pokožky hlavy. 

Pre tých, ktorí majú farbené alebo poškodené vlasy, je dôležité vybrať šampón, ktorý je jemný a vyživujúci. Produkty určené pre farbené vlasy často obsahujú zložky, ktoré pomáhajú zachovať farbu a zároveň poskytujú hĺbkovú hydratáciu. Poškodené vlasy vyžadujú šampóny bohaté na bielkoviny a prírodné zložky, ktoré opravujú a posilňujú vlasový kmeň, ako je arganový olej.

Aký šampón na vlasy vybrať? Vyhnite sa týmto zložkám

Pri výbere šampónu vždy venujte veľkú pozornosť aj zoznamu zložiek. Je dôležité vyhýbať sa produktom obsahujúcim agresívne chemikálie, ako je laurylsulfát sodný (SLS) a silikóny, pretože tie môžu zbaviť vlasy ich prirodzených olejov, čo vedie k suchosti, podráždeniu a dlhodobému poškodeniu.  

Namiesto toho sa rozhodnite pre kvalitné prírodné šampóny, ktoré tieto zložky neobsahujú. Na vrchole prírodnej certifikovanej kozmetiky sú napríklad šampóny Logona, ktoré ponúkajú rad produktov prispôsobených rôznym typom vlasov bez škodlivých účinkov SLS či silikónov. 

Ďalšou vynikajúcou voľbou sú šampóny od značky BEMA Cosmetici, ktoré nielenže neobsahujú agresívne chemikálie, ale prechádzajú aj prísnym testovaním na ťažké kovy a účinnosť. Tieto šampóny boli testované a schválené Univerzitou vo Ferrare, čo zaručuje, že spĺňajú vysoké štandardy bezpečnosti a výkonu. Používanie šampónov, ako sú tie od Logona a BEMA, pomáha udržiavať prirodzenú rovnováhu pokožky hlavy a vlasov a podporuje dlhodobé zdravie a krásu. 

Výber správneho šampónu je dôležitým krokom vo vašej rutine starostlivosti o vlasy. Keď pochopíte, aký typ vlasov máte a rozhodnete sa pre prírodné, vysokokvalitné produkty, zdravý a krásny vzhľad vlasov máte na dosah.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz