Ako si správne vytrhať obočie?

Ako si vytrhať obočie tak, aby ste predišli najčastejším chybám, začervenaniu, ktoré nie a nie zmiznúť alebo podráždeniu pokožky? 

Úprava obočia je kľúčovým krokom k upravenému a estetickému vzhľadu tváre. Ak si obočie vytrháte správne, dokážete zvýrazniť oči, orámovať vašu tvár a dodať jej elegantný upravený vzhľad. Je však ľahké urobiť chyby, ktoré môžu viesť k nerovnomerným tvarom, príliš tenkému obočiu alebo podráždeniu pokožky.  

Ako si vytrhať obočie tak, aby ste predišli najčastejším chybám a nástrahám?

Ako si trhať obočie? Skôr ako začnete, pleť dôkladne pripravte

Na vytrhávanie obočia je pokožku dôležité pripraviť, aby ste minimalizovali riziko infekcie a podráždenia. Začnite dôkladným čistením oblasti okolo obočia. Tento krok je kľúčový, pretože odstraňuje nečistoty, mastnotu a baktérie, ktoré by sa mohli dostať do pokožky.  

Na čistenie môžete použiť vašu obľúbenú prírodnú micelárnu vodu alebo prípadne prírodný čistiaci gél, ktorý pleť dokonale vyčistí a pripraví na ďalšie kroky.  

Pri úprave obočia vždy pracujte v dobre osvetlenom prostredí s kvalitnou pinzetou. Začnite identifikáciou prirodzeného tvaru obočia a postupujte podľa neho. Vytrhávajte chĺpky po jednom, ťahajte v smere rastu chĺpkov, aby ste znížili riziko lámania chĺpkov alebo podráždenia pokožky.  

Vyhnite sa nadmernému vytrhávaniu, pretože to môže viesť k príliš tenkému alebo nepravidelne tvarovanému obočiu, ktoré nemusí rásť rovnomerne. Dobrým pravidlom je trhať striedmo a raz za čas od zrkadla ustúpiť, aby ste zhodnotili svoj pokrok. Aj tu platí staré dobré, dvakrát meraj a raz rež - alebo v tomto prípade skôr trhaj.

S tvarom ste už spokojná? Je čas postarať sa o pokožku

Keď dosiahnete požadovaný tvar, je čas upokojiť pokožku. Vytrhávanie obočia môže niekedy spôsobiť začervenanie, podráždenie alebo dokonca drobné mikrojazvičky. Na ochranu pokožky a podporu hojenia naneste prírodný krém Alga Cicosa. Tento krém je obzvlášť účinný po depilácii či vytrhávaní obočia, pretože pomáha upokojiť pokožku, zmierniť zápaly, podráždenie, začervenanie a tiež predchádzať tvorbe mikrojaziev.  

Pravidelné používanie krému Alga Cicosa môže pomôcť udržať zdravú a hladkú pokožku, vďaka čomu bude vaša starostlivosť o pleť nielen efektívnejšia, ale aj pohodlnejšia. 

Trhanie obočia je umenie, ktoré si vyžaduje trpezlivosť, presnosť a správnu starostlivosť. Nepodceňujte čistenie pleti ani následnú starostlivosť. Pekne upravené a zdravé obočie je základom, ak túžite po uhladenom a príjemnom vzhľade. Ak vás zaujíma, ako na odstránenie chĺpkov aj na iných častiach tváre, prečítajte si aj náš blog: Proces odstránenia chĺpkov na tvári: Takto postupujte.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz