4 tipy, ako sa zbaviť vrások na čele

Dá sa výskyt vrások na čele oddialiť? Je možné sa rýh a čiarok na čele vôbec zbaviť? Poradíme vám 4 tipy, ako vrásky na čele minimalizujete. 

Vrásky na čele nie sú ani zďaleka problémom, ktorý sa začne objavovať až po tridsiatke či štyridsiatke. Naopak, vrásky na čele sú bežným javom, ktorý sa môže po prvýkrát objaviť v akomkoľvek veku. Spôsobujú ich rôzne faktory od genetiky, mimiky tváre či životného prostredia, v ktorom sa nachádzate.  

Dá sa výskyt vrások na čele oddialiť? Je možné sa rýh a čiarok na čele vôbec zbaviť? Poradíme vám 4 tipy, ktoré vám môžu pomôcť výskyt vrások zmierniť.

1. Dôsledné používanie SPF

Jedným z najvýznamnejších prispievateľov k predčasnému starnutiu a vzniku vrások je slnečné žiarenie. UVA a UVB lúče môžu poškodiť pokožku, čo vedie k skorým vráskam a iným príznakom starnutia. Nanášanie účinného SPF krému každý deň je kľúčové, a to dokonca aj počas zamračených dní alebo počas zimných mesiacov. Krém s ochranným faktorom chráni pokožku pred škodlivými lúčmi a pomáha predchádzať tvorbe nových vrások.

2. Používajte prírodnú kozmetiku s antioxidantmi

Antioxidanty, ako sú vitamín C, vitamín E a retinol nielenže chránia pokožku pred poškodením, ale podporujú aj jej obnovu a tvorbu kolagénu. Začlenenie sér alebo krémov, ktoré obsahujú tieto antioxidanty či kyselinu hyalurónovú, môže pomôcť znížiť výskyt vrások na čele, a to zvýšením pružnosti a pevnosti pokožky. 

Náš tip: Prírodný hydratačný krém Hydra Protect+ s kyselinou hyalurónovou a inými aktívnymi látkami poskytuje pleti 24-hodinový intenzívny hydratačný účinok, chráni pleť pred nepriaznivými vplyvmi vonkajšieho prostredia a tiež zabraňuje predčasnému starnutiu pokožky.

3. Zostaňte hydratovaní

Iba pokožka, ktorá je hydratovaná, si dokáže udržať svoju elasticitu a hladkú textúru. Používajte denný hydratačný krém, ktorý vyhovuje vášmu typu pleti, a nezabúdajte ani na vnútornú hydratáciu, a to pitím dostatočného množstva vody počas dňa. Dobre hydratovaná pokožka má menšiu pravdepodobnosť výskytu jemných liniek a vrások.

4. Cvičte tvárovú jogu

Tvárová joga zahŕňa špecifické cvičenia, ktoré dokážu tónovať a uvoľniť svaly vašej tváre. Pravidelné cvičenie tvárovej jogy môže pomôcť znížiť hĺbku vrások na čele spevnením svalstva a celkovým zlepšením krvného obehu. Jednoduché cvičenia, ako je zdvihnutie obočia a položenie prstov nad oči (aby ste vytvorili odpor), môžu byť účinné. 

Zatiaľ čo genetika bez pochýb zohráva svoju úlohu, vrásky na čele výrazne ovplyvňuje aj životný štýl či naša rutina starostlivosti o pleť. Pamätajte, že čím skôr začnete s kvalitnou starostlivosťou o pleť, tým ľahšie a o to dlhšie si dokážete zachovať prirodzene pružnú a hladkú pleť.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz